Mindfulness – et godt verktøy i hverdagen

mindfulnessdefn4

Både i jobb og i vår egen hverdag er det ulike krav og forventninger som stilles. Det kan være krav til en presentasjon på jobb, til en forfremmelse eller krav fra familien om barnas skolegang eller arrangement av en bursdag. Noen ganger kan det rett og slett føles som det blir litt for mye og det er ikke alltid en føler at alt blir gjort som det skal.

Press fra oss selv

Det er ikke alltid at press kommer fra menneskene rundt oss, ofte er det vi selv som stiller de høyeste kravene. Tanker om at man rett og slett ikke strekker til, ikke gjør ting bra nok eller ikke får tiden til både familie og jobb. Alt dette kan og vil føre til stress, noe som kan gjøre livet enda vanskeligere. Det er faktisk sånn at rundt 70% av sykemeldinger i hele Norge har en relasjon til stress, dette må gjøres noe med.

Mindfulness – hva er det?

Mindfulness er dessverre ikke noe som man kan lese seg opp til, dette er rett og slett noe som krever trening og øving. Det tilbys derfor kurs i mindfulness slik at man selv vil kunne erfare det, og slike kurs er det utrolig mange som vil ha godt av. Kurs i mindfulness er også et perfekt forslag til bedrifter, hvor alle vil kunne lære seg om mindfulness sammen – kanskje en god teambuilding event?

Slike kurs vil gjerne gå over lenger tid i tillegg til at man vil få øvelser som skal gjøres hjemme. Mindfulness er noe som man vil gjøre for seg selv, en god form for behandling, noe som rett og slett kan føre til et helt annet forhold til sitt eget liv.

Mindfulness er noe som vil redusere stress, men det er ikke bare det dette handler om. Det er et godt verktøy som lar oss bli kjent med oss selv på en ny måte, både våre egne grenser, følelser og måte vi reagerer på.